Коронакризата доведе до невиждан бум на имотния пазар

Гласувайте за статията

Коронакризата доведе до невиждан бум на имотния пазар

Коронакризата доведе до невиждана тенденция на имотния пазар. Това стана ясно от изказване на столичния кмет по време на виртуалния форум и изложение за строителство, недвижими имоти и иновации. Йорданка Фандъкова заяви, че сделките с имоти в столицата бележат ръст в размер на 20%, а в страната повишението е в размер на 13%.

Кметът добави, че според данните сделките не само в столицата, но и в по-големите градове от страната бележат значителен ръст спрямо същия период през 2019 година.

По време на „Форум Реал“ тя заяви още, че София запазва стабилни позиции за развитие и кредитен рейтинг, който е възможно най-висок за страната.

Фандъкова поясни, че това дава възможност и за по-добро финансиране на проектите в общината. Тя добави още, че продължава работата по няколко ключови проекта, от които не би желала столицата да се откаже, въпреки пречките. Фандъкова посочи, че един от тези проекти е свързан с разширение и продължение на метрото.

Тя заяви още, че предстои изграждане на паркинги в кварталите, включително и на етажни такива.

Михаела Лашкова, която е експерт по недвижими имоти заяви, че се заражда нова тенденция за създаването на ритейл паркове. Тя ще даде възможност на затворените в моловете търговски обекти да продължат да функционират.

Илия Терзиев, който е председател на Камарата на строителите у нас допълни, че се забелязва повишение на обществените поръчки в строителството, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Труд“.

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар