Вдовицата на Емил Кюлев лапна 21 млн. лв. от имотна сделка

Гласувайте за статията
Весела Кюлева продаде емблематичната сграда на ДЗИ в центъра на София

Вдовицата на разстреляния през 2005 г. банкер Емил Кюлев забогатя с над 20 млн. лева в смутната и кризисна за целия свят 2020 година – пише в. „Уикенд“. Някогашната секретарка на милионера, омъжила се за него в последните години от живота му и впоследствие наследила лъвския пай от богатството му, окончателно финализира грандиозна имотна сделка, продавайки емблематичната сграда на ДЗИ в столицата – отбелязва изданието.

6-етажното здание, което е архитектурен шедьовър, вече има нов стопанин. Сградата става собственост на мастития пътен бос Велико Желев. Шефът на фирмата „Хидрострой“ е платил за нея 21 млн.лева. Желев ще се нанесе в сградата в първите дни на Новата година.
През 1999 г. ДЗИ е притатизирано от Емил Кюлев и зданието преминава в негови ръце. Сградата разполага със сутерен, партер с парични салони, 6 етажа за офис площи и обща застроена площ от над 10 000 кв. метра.

Според близки до вдовицата тя е в напреднали преговори и за продажбата на още един топ имот в центъра на София – 5-етажната сграда на ул. „Кърниградска“, която пресича пешеходния бул. „Витоша“. Цената, искана от Весела Кюлева за имота, е 6 млн. евро, а кандидат-собственик е бизнесмена Мирослав Печев, собственик на компанията „Софсток“, известен и като Миро Лавацата.

Весела наследи богатството на Емил Кюлев

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар