Корнелия Нинова става санитарка

Гласувайте за статията

Категорична е, че ще бъде такава колкото е нужно

За никого не е тайна, че неотдавна и Корнелия Нинова попадна под ударите на коварния китайски вирус.

„Лекарите и сестрите са много организирани и всеотдайни в работата си. Те са много изморени, изтощени, на предела на силите си“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ, коментирайки здравната система в битката ѝ с COVID-19.

Корнелия Нинова

Категорична е, че ще бъде в тази роля колкото е нужно

Тя разказа за престоя си във ВМА с ковид-зараза.
„Първите дни бе доста тежко. Всеки понася болестта различно, при мен беше по трудния начин. Четири дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Разговаряхме с лекарите и стигнахме до компромис. Просто се почувствах по-добре“, каза тя.

„Два дни преди да ме приемат, си бях правила тест и той бе отрицателен. Имах треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам“, добави Корнелия Нинова.
„Преживях всички други съпътстващи тази болест неприятности – главоболие, болки в корема… Минах по трудния начин. Всичко те боли“, уточни тя.

Лидерът на БСП е имала и странични симптоми. „Аз получих и конюнктивит, отслабване на слуха, бодежи в ръцете. Лекарите ми го обясниха като влияние върху вегетативната нервна система“, добави Нинова.
„Видях, че лекарите са изморени, сестрите са много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си“, каза още тя.

„Ще стана доброволец, влизам в болница с ковид-отделение без никакво съмнение. Категорично, ще стана санитарка в столична болница за време, колкото е необходимо. Това е вътрешна потребност, потребност, човещина. Реших го още на втория ден, като влязох в болница“, заключи тя, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар