Разтърсващи разкрития за живота на Деница Сачева (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Гласувайте за статията

Тя несъмнено може да бъде пример за мнозина

Разкритията за живота на социалния министър Деница Сачева несъмнено ще докоснат дълбините на душата ви.

Няма никакво съмнение, че министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, е майка героиня. Тя отглежда сама осиновения си син Виктор, който е вече на 6 години.

Деница Сачева

Деница Сачева като булка

Взема го, когато е едва 10-месечно бебе, изоставено в дом от биологичните си родители.
Тя е единствен осиновител на момченцето, макар преди години да е била омъжена. Сачева все още пази спомени от брака с бившия си мъж, който е бил полицай.

Навремето двамата направили класическа сватба. Тя била традиционна булка – с дълга бяла рокля, венец от рози в косите и фино було.
“Запознахме се, докато той копаеше една дупка на двора, а аз къртех една водосточна тръба”, коментира шеговито министър Сачева срещата си с бившия си съпруг.

Деница Сачева

Деница Сачева с бившия си съпруг

Още по това време Деница Сачева решава категорично, че когато навърши 40 години, ще отгледа като свое оставено в дом дете.
“Винаги съм знаела, че ще осиновя дете. Майка ми е осиновено дете, а аз обичам да се ровя в причините и следствията. Отгледана съм от баба и дядо. Те осиновили майка ми преди около 60 години. И знам прекрасно, че хората се свързват с любов, а не с кръв”, споделя социалният министър.

Деница Сачева

Категорична е, че синът й ще научи историята си, когато е готов за това

Борбата за сина й Виктор и отнема два месеца ходене по мъките, докато уреди документацията. Чудото обаче се случило точно навръх Коледа.
“Заживяхме у дома, когато беше на 10 месеца. Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не ме беше страх. Страх ме беше от всичко – от промяната, от неизвестното, от отговорността. Но винаги, когато ме е страх, си казвам – добре, това, от което те е страх, е ясно. Дай да видим сега, ако беше пълна с любов, а не със страх, какво щеше да направиш. И така продължавам напред.

Деница Сачева

В отглеждането на малчугана й помага майка й

Синът ми ще научи историята си, когато усетя, че е готов да я чуе. Ще бъде възпитан в уважение към биологичната си майка. И ще расте свободен от предразсъдъци. Моята работа е да му дам корени и криле. Да не му скърша неговите кръгове на живота и да му помогна сам да си ги открие. И възнамерявам да свърша това с много любов и търпение”. Това споделя Сачева през 2016 г., когато разказва публично историята си на родител, за да подкрепи хората, които се борят да станат осиновители.

Деница Сачева

Деница Сачева със сина си Виктор

В момента в грижите за Виктор й помага нейната майка, тъй като работата й е много натоварена. Малцина знаят, че тя започва работа в социалното министерство още на 21 години. Бойко Борисов я връща там, давайки й ключа от министерския кабинет в края на 2019 г.

Иначе Деница Сачева има безупречно CV – дипломи за социална педагогика, управление на туризма, здравен мениджмънт, магистратура по връзки с обществеността. Не липсват курсове по политически и социален маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на риска.

За момента синът й, който понякога я придружавал на работа и с усърдие слагал печати, не искал да следва пътя й. Първо мечтаел да е лекар, после пожарникар, а сега – супер герой, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар