Драматична промяна с биткойна

Драматична промяна с биткойна
5 (100%) 1 vote

Нивата на биткойна с драматична промяна

Биткойнът с поредна драматична промяна. Най-известната криптовалута поскъпна драматично по време на търговията в понеделник и достигна до нов рекорден връх. Биткойнът вече насочи поглед към психологическия праг от $20 000.

Най-предпочитана криптовалута беляза повишение с над 8% и стигна до $ 19 835. С това тя подмина бившия си рекорден връх от около 19 783 щатски долара, който беляза на 17-и декември 2017-а година. Това отчитат данните на компанията CoinDesk.

В рамките на отминаващата година биткойнът е повишил стойността си с над 150%. Това се дължи на подкрепа от силния инвеститорски риск и апетита на капиталовите пазари на фона на безпрецедентни фискални и парични стимули.

Същевременно се наблюдава глад за финансови активи, които са възприемани като устойчиви на инфлация.

Очакванията, че криптовалутите ще спечелят все по-масово възприемане от обществото, също се засилват. Повод за това стана информацията, че редица централни банки, включително ЕЦБ, обмислят предлагането на собствени дигитални валути.

Заслуга има и изказването на шефа на ЕЦБ Кристин Лагард за подкрепа за въвеждането на цифрово евро. Новината, че Джо Байдън официално ще номинира Джанет Йелън за финансов министър на САЩ, също оказа влияние върху повишението на биткойна, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар