Синът на Десислава Радева хвърли всички в шаш

Гласувайте за статията

Занимава се със студентските въпроси, касаещи отбора

Единственият син на Десислава Радева – Страхил Свиленски, хвърли всички в шаш.

От известно време той работи в САЩ.
Страхил Свиленски, чийто баща е депутатът от БСП Георги Свиленски, практикува като треньор по волейбол на женския тим на университета „Маунт Мърси“ в щата Айова. Именно там той се дипломира преди няколко месеца.

Десислава Радева

Десислава Радева със сина си Страхил

Макар да завърши „Бизнес администрация“, синът на Десислава Радева засега явно е решил да се развива в сферата на спорта. Той е дългогодишен волейболист, един от най-добрите в „Левски“, а после и в мъжкия отбор на университета.

По време на следването си там е удостоен с две престижни награди, една от които за „Спортист на годината“. Според данните, поместени във визитката му на сайта на престижния американски ВУЗ, той е асистент-треньор. Занимава се със студентските въпроси, касаещи отбора.

Възнаграждението, което получава, не е никак малко. Проверка на заплатите, които треньорите в „Маунт Мърси“ вземат, показва, че те достигат до 34 хиляди долара годишно. Това се равнява на 56 хиляди български лева.

Десислава Радева

Страхил Свиленски

Миналата година Страхил даде интервю за студентския вестник на университета. Там той сподели, че бъдещите му планове включват магистратура и още поне година-две активна игра като волейболист, но в Европа. Очевидно плановете му са се изменили и той е предпочел за момента да остави образованието на заден план и да остане в Страната на неограничените възможности. Там той пребивава вече повече от 4 години и е свикнал с обстановката.

Това не е първата му работа

Това не е първата работа в професионалната биография на Страхил. Още като ученик в XII клас в Испанската гимназия в София той е назначен като техническа поддръжка във филиала на известна технологична компания в столицата. Там изкарва година и 1 месец стаж, преди да замине да следва в Америка.

По думи на сина на Десислава Радева това се случва между 2015 и 2016 г. Отговорностите му в престижната компания са били да откликва на обаждания и имейли на клиенти на английски и испански език и да отстранява технически повреди. След като заминава за Америка обаче, Страхил не споменава да е работил каквото и да било, сочи личното му СV.

За скъпата му издръжка като студент в чужбина се грижеха родителите му. По време на кратките ваканции, в които той се прибираше в България, е бил засичан заедно с баща си Георги именно във филиали на фирми за парични преводи в чужбина.

Заради пандемията от Ковид-19 Съни, както го нарича на галено майка му, не успя да получи дипломата си за бакалавър на традиционната за университета му официална церемония. Обичайно на церемонията присъстват всички родители на студентите. Събитието се проведе онлайн, предвид суровите мерки за защита от заразата в Америка. Преди месеци обаче се заговори, че все пак Десислава Радева е пътувала отвъд Океана, за да го види. Тя самата обаче нито потвърди, нито пък отрече тази информация, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар