Деница Сачева с важно уточнение за мерките

Деница Сачева с важно уточнение за мерките
5 (100%) 1 vote

Деница Сачева направи важно уточнение за мерките

Деница Сачева направи важно уточнение за мерките във връзка с поредния локдаун.

Тя заяви, че средствата, които отиват при работодателите по мерките „60 на 40“, „80 на 20“ и „Заетост за теб“, са предназначени единствено за заплати на персонала. Социалният министър уточни, че тези средства не могат да бъда използване за нищо друго.

В ефира на БНР, Деница Сачева направи и още едно важно уточнение. Тя заяви категорично, че мерките могат да бъдат комбинирани. Сачева уточни, че един и същи човек – работник или служите, няма право да получава пари по всички мерки едновременно, но един работодател може да комбинира всички мерки с цел осигуряване средства за различни свои работници и служители, пише БЛИЦ.

Социалният министър съобщи и важна новина за пенсионерите. Деница Сачева заяви, че средствата за пенсиите и надбавките към тях са осигурени и пенсионерите не бива да имат притеснения в това отношение.

Тя направи уточнение, че средствата са разчетени и до нова актуализация на бюджета до края на 2020-а година няма как да се стигне. Сачева е категорична, че в случая става въпрос за политически спекулации и твърденията, че следващото правителство ще бъде изправено едва ли не пред спиране на социални плащания, нямат нищо общо с действителността.

Социалният министър добави, че Бюджет 2021 ще може да се  изпълнява и след изборите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар