Боби Турбото се крие в костюма на Баба Яга в "Маскираният певец"

Мистерията около най-коментирания и загадъчен персонаж в "Маскираният певец" - Баба Яга, става все по-голяма. Приказната героиня със страховита маска е фаворит на зрителите за голямата награда, а в нея, както "Уикенд" разкри, всяка съботна вечер брилянтно се превъплъщава Борислав Захариев.

Боби Турбото

Че хиперенергичната Баба Яга е шантавият Боби Турбото, детективския панел прозря едва в последното издание на шоуто. На 21-ви ноември, когато бе поредният епизод на забавното предаване, Боби Турбото имаше спектакъл в Сатиричния театър. Участието на актьора в представлението съвпадаше с това в "Маскираният певец" и мнозина останаха разочаровани, че Боби отпада от списъка със заподозрени. Всъщност появата на Баба Яга предвидливо бе оставена за финала, а колоритният персонаж излезе на сцената последен от всички останали участници час и 40 минути след началото на шоуто. Фенки на Боби Турбото дори отидоха да дебнат ексцентричния актьор пред Сатиричния театър, за да проверят дали моноспектакълът му "Извънземни страсти" ще бъде отложен. "От не знам колко време вече вися, пред театъра е пусто и празно, няма жив човек и вътре е тъмно. Изглежда сякаш изобщо няма представление", докладва в социалните мрежи фенка на Турбото час след започване на "Маскираният певец". Минути след това актьорът все пак бе забелязан на изхода на храма на Мелпомена да пуши, дегизиран с качулката на сутшърта си.

Позвъняване

Боби трескаво се оглеждал във всички посоки и непрекъснато проверявал мобилния си телефон в очакване на позвъняване. В 21:42 ч. Баба Яга се развихри на сцената на шоуто, а зрителите се чудеха дали е възможно да стигне от центъра на София до Горубляне за половин час.

Разкриващи улики

Последните улики за нея - че от дете познава много популярни личности, а последният от тях е раздавал много пари, отново сочеха към Боби Турбото. Именно от предаването "Сблъсък" на Иван Христов и Андрей Арнаудов стартираха телевизионните кариера на Боби Турбото и Румен Луканов, който по-късно раздаваше пари в в играта "Сделка или не". Облечен със синя мантия, 39-годишният шоумен се правеше на идиот по улиците, а краткото му амплоа на предаването "Турбо лига" по Нова телевизия се оказа препъникамък за кариерата му.

Сбъдната мечта

След 15 години борба да избяга от старото си амплоа, Боби най-после сбъдна мечтата си и играе в театрални постановки, пише "Уикенд". Баба Яга разкри също, че е участвала в много скечове, а в един от рях дори е играла с Азис. Турбото и чалга кралят наистина имат съвместно видео, озаглавено "Боби Турбото пребива Азис". Баба Яга подсказа на зрителите, че обожава песните на Лили Иванова и обича да танцува на нейните хитове. "Изключително много харесвам Лили. Танцувал съм за нея, като част от балет "Дива". Това беше в залата 1 на НДК по време на концертите "Любовта е по-силна от всичко" през 2001-ва . Тогава бях студент в НАТФИЗ, в първи курс", изповядвал се е в интервю актьорът. [caption id="attachment_650143" align="aligncenter" width="300"]Баба Яга печели "Маскираният певец"? сн. Фейсбук Баба Яга печели "Маскираният певец"? сн. Фейсбук[/caption] За да прикрие високия си 190 см ръст, всеки път Баба Яга излиза на сцената прегърбена. Зрителска анкета кой трябва да спечели "Маскираният певец" показва, че 82% искат това да бъде Баба Яга.