Мистерии на дъното на океана: Откриха странно същество с 8-метрови пипала Преглеждания: 1260

Мистерии на дъното на океана сн. You Tube
0
Оценете този post

Странно създание на дъното на океана е с дължина на пипалата 8 метра

Океанът никога няма да бъде разкрит напълно, а на дъното му се крият тайни и загадки, каквито едва ли сме подозирали, че съществуват. Оказа се обаче, че в морския свят има още едно загадъчно същество, което учените най-накрая започват да разкриват.

Има части от дълбините на океана, които обичайно са пълна мистерия. А освен това там живеят същества, които дори изглеждат зловещо. Видео с едно такова същество наскоро бе публикувано от австралийски учени. Мекотело от рода Magnapinna е едно от най-трудните за откриване. И още по-трудно за улавяне. Но учените са успели да го заснемат и дори да го наблюдават, докато се движи в океана.

Това се случило в южната част на Австралия, където е било заснето странното създание. Става въпрос за морско същество с необичайно дълги пипала, които могат да достигнат дължина от 8 метра.

Това мекотело живее в най-тъмните дълбини на океана. Досега е засичано едва десетина пъти, но никога толкова отблизо.

Не е ясно дали е отровно и какви са свойствата на пипалата му. Обичайно плава на дълбочина между 946 и 3258 метра дълбочина. И негово любимо място са океанските зони с дълбочина между 1000 и 4000 метра, пише tocka.com.mk

Със сигурност няма начин да бъде изучено създанието без високоспециализирано оборудване и то с дистанционно управление. За щастие учените са успели да решат този проблем. И по време на едно изследване успяват да заснемат странното създание. Видеото е заснето през 2017 година, когато се прави дълбоководно изследване на океана, но едва наскоро се решили да го пуснат пред масовата аудитория.

Мистерии на дъното на океана сн. You Tube
Мистерии на дъното на океана сн. You Tube

Мълви се, че на същата дълбочина се крие и митичния Левиатан — огромен октопод или змия, който поглъщал цели кораби през Средните векове. А най-странното е, че доказателства за подобни създания започват да изплуват. И те изглеждат все по-реални, въпреки всичко.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.