Голямо щастие в семейството на проф. Кантарджиев

Голямо щастие в семейството на проф. Кантарджиев
5 (100%) 1 vote

Голямо щастие споходи семейството на проф. Кантарджиев

В разгара на пандемията семейството на проф. Кантарджиев преживява голяма радост. Ръководителят на Националния център по заразни и паразитни болести стана дядо на първородното си внуче.

Бебето е проплакало в столичната клиника „Свети Лазар“. То е дете на сина му д-р Весел Кантарджиев, който оглавява Клиниката по дерматология във ВМА в София.

Електронната поща на проф. Кантарджиев е препълнена с честитки.

Предците на известния епидемиолог имат огромен принос за изграждането на модерна България. От 8 години проф. Кантарджиев оглавява Националния център по заразни и паразитни болести.

Името Тодор се предава от поколение на поколение в семейство Кантарджиеви. Дядото на епидемиолога е носил същото име. Той е бил инженер и е проектирал изграждането на Рилския водопровод и първия язовир в България – Златна Панега, пише Марица.бг.

Не по-малко значими са заслугите на проф. Кантарджиев. Той прави откритие за микробите в болниците, които причиняват най-честите инфекции, както и за антибиотиците, към които са чувствителни.

Епидемиологът се обяви против безразборния прием на антибиотични медикаменти и дори превърна това в своя кауза. Той е категоричен, че това ще доведе до още по-неблагоприятни последици – според него след 30 години хората ще умират от банални инфекции заради развитата антибиотична резистентност.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар