Борис Джонсън направи кошмарна прогноза

Гласувайте за статията

Повечето хора ще бъдат на ниво 2 или ниво 3

Британският премиер Борис Джонсън направи кошмарна прогноза.

Той ще очертае пътна карта за връщане към „нормалния живот“ до Великден догодина.
Това няма да позволи на повечето хора да се събират със семейството и приятелите си преди това, с изключение на кратък период по Коледа. Това отбелязва британският вестник „The Times“, цитиран от „Фокус“.

Борис Джонсън

Повечето хора ще бъдат на ниво 2 или ниво 3

Борис Джонсън ще потвърди прекратяване на националното блокиране на 2 декември. Той обаче ще обяви планове за три нови нива на местни ограничения, които зa всички ще бъдат по-строги от действащите през октомври. Действието на мерките ще бъде преустановено за период от три до пет дни около Коледа. Това ще позволи на семействата да празнуват, но след това ще бъдат възстановени между януари и март.

Освен че ще направят нивата по-строги, ще бъдат поставени и повече зони в по-високите нива

В четвъртък на десетки милиони хора ще бъде казано, че са в ниво 2 или ниво 3, където ще им бъде забранено да се събират с други домакинства на закрито. Освен че ще направят нивата по-строги, ще бъдат поставени и повече зони в по-високите нива, за да се поддържа вирусът под контрол.

„Повечето хора ще бъдат на ниво 2 или ниво 3“, каза високопоставен държавен източник.
„Нивата се изключват по Коледа и след това се включват отново.“ Продължителността на коледното „примирие“ се обсъжда между Майкъл Гоув, министър на кабинета, и делегираните администрации, управляващи Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

„Много хора ще трябва да отидат от Англия до Шотландия или Уелс, така че правилата трябва да бъдат едни и същи“, каза един служител. Планът ще бъде обсъден и подписан от кабинета днес преди речта на Джонсън в парламента в понеделник.

В същото време комитетът на научните съветници ще публикува статии, показващи защо предишните нива не са били достатъчно твърди. Окончателното решение за това кои региони в кои нива ще бъдат поставени няма да бъде взето, докато Службата за национална статистика не предаде на министрите последните данни в сряда вечерта, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар