Боби Турбото ли е Баба Яга в "Маскираният певец"?

За образа на хиперенергичната Баба Яга в "Маскираният певец" имаше най-многобройни предположения. Сред заподозрените бяха фолк певците Фики и Константин, тв водещият Драгомир Драганов - Чая, поп звездата Миро, Дидо от "Д 2", актьорите Иван Юруков, Иво Аръков, Башар Рахал, Асен Блатечки, Юлиан Вергов, Фахрадин Фахрадинов и Деян Донков. Под съмнение попадна дори музикалният продуцент на "Маскираният певец" Дони, който няма как да участва в шоуто. За да прикрие високия си 190 см ръст, всеки път Боби Турбото излиза на сцената прегърбен. Единственият участник в детективския панел, който разкри, че енергичната Баба Яга с плътен глас е Борислав Захариев, бе актрисата Яна Маринова. "Аз по-енергично същество не съм виждала, не само на тази сцена", подкрепи я и Алекс Раева. Азис също бе категоричен, че в образа на Баба Яга толкова брилянтно може да се превъплъти един-единствен човек и това е Боби Турбото.

Издайническа улика

В последното издание на шоуто уликата за маскирания изпълнител бе неговата любима книга на Лама Анагарика Говинда "Пътят на белите облаци - един будист на поклонение в Тибет" - четиво, което би заинтригувало единствено фенове на източните философии. Томчето, в което се разказва за тибетските традиции и тайните на планината Кайлаш, се оказа най-издайническият жокер за Баба Яга. Преди няколко месеца в предаването "На кафе" Боби Турбото сподели, че много обича да чете и има една книга, която много е повлияла върху живота му. Помогнала му е да направи важен избор. "Това е книгата на Говинда "Пътят на белите облаци". Даде ми я Дони. Не се чете лесно", сподели актьорът.

Препъникамък

39-годишният шоумен стана популярен с анкетите си по "Витошка", когато, облечен в синя манта, се правеше на идиот. Ролята на Боби Турбото в шоуто на Иван и Андрей "Сблъсък" и краткото му амплоа като водещ на предаването "Турбо лига" по Нова телевизия се оказват препъникамък за кариерата му.

Търсене на работа

Всички свързват талантливия актьор с образа на идиота Турбото. Боби започва да си търси работа като актьор в различни театри, но никъде не го приемат. Пробва се и в Лондон, където живее и работи известно време. През 2009-та участва във "ВИП Денс", където с партньорката му Мария Силвестър завършват на второ място. Влиза и в "Биг Брадър Ол Старс", като лично се е обадил с молба да го поканят в шоуто.

Сбъдната мечта

След 15 години борба да избяга от старото си амплоа Борислав Захариев най-после сбъдна мечтата си и играе в театрални постановки. Ръка му подава шефът на Сатиричния театър Калин Сърменов, който му дава шанс да покаже таланта си на сцената. Боби е дипломиран актьор и отличник в НАТФИЗ, но смята, че е едва в началото на кариерата си и тепърва ще показва на какво е способен. "Постигнал съм само един медиен образ, който е много далече от това, което искам", признава актьорът, пише "Уикенд". След като дълго време актьорът не можеше да си намери работа по професията си, днес играе в две постановки на Сатирата - в "Без задръжки" от Жорди Галсеран и в постановката "Енергични хора" от Василий Шукшин. [caption id="attachment_649264" align="aligncenter" width="300"]Боби Турбото се крие в костюма на Баба Яга в Боби Турбото се крие в костюма на Баба Яга в "Маскираният певец" сн. Фейсбук[/caption] Преди 2 години Боби участва в "Като две капки вода", а уникалните му преобразявания често изправяха журито и зрителите в залата на крака, предават от hotarena.net.