Италия наложи изключително тежка забрана

Гласувайте за статията

Забранени са дори целувките и прегръдките за Коледа

Премиерът на Италия – Джузепе Конте наложи изключително тежка забрана.

Той забрани на сънародниците си да се целуват и прегръщат по Коледа и Нова година.

В изявление пред информационната агенция „Виста“ на живеещия в Рим, нашият сънародник Александър Яхнаджиев разкри, че министър-председателят на Италия е препоръчал празниците в края на годината да се карат „под сурдинка“.

Италия

Забранени са дори целувките и прегръдките за Коледа

„Защото една седмица на „отприщена социализация“ може да бъде заплатена през януари с нова вълна на разпространение на „COVID-19“, със стрес, с напрежение в отделенията за интензивно лечение и за съжаление с много смъртни случаи“ – обясни Конте.

В същото време премиерът на Италия посочи, че очерталото се напоследък известно намаляване на индекса на разпространение на коронавируса може да доведе до промяна в „цветовете“ на областите, където това е реалност. С други думи режимът в тях, наложен от мерките за борба с коронавируса, може да стане от по-строг, по-лек и съответно животът да премине в по-нормални параметри.

Има някакъв шанс червените региони да бъдат обагрени в оранжево

Според политическите анализатори това означава, че твърде е вероятно особено „червените региони“ Ломбардия, Пиемонт, Калабрия и др. да бъдат обагрени в „оранжево“ и дори в „жълто“. Тоест в тях кафенетата и ресторантите пак ще отворят врати макар и с ограничено работно време. Училищата ще приемат всичките си питомци, а не както в момента само учениците до първи прогимназиален клас включително или шести клас у нас.

Конте обеща също така магазините в страната да работят преди Коледа поне в течение на десет дни, за да могат хората да купят подаръци. Това обаче ще се случва при спазване на наложените от здравните власти мерки за борба с върлата зараза.

А в четвъртък привечер общинският съвет в Милано прие нови строги мерки за борба срещу тютюнопушенето. Според вирусолозите пушачите са най-лесните жертви на коронавируса, тъй като белите им дробове са увредени и той ги поразява безпроблемно. Та от първи януари догодина в Милано ще бъде забранено пушенето по спирките на градския транспорт, по стадионите и по улиците. В парковете пък ще може да се пали цигара само на 10 метра разстояние от други хора, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар