Англия забранява горивата до 9 години (Борис Джонсън ще приема само електрически коли)

Гласувайте за статията

Англия забранява горивата, Борис Джонсън иска и спиране на газта до три години

Англия забранява горивата до 9 години. Зелената революция на Борис Джонсън предвижда изключване на бензина и газта от превозните средства, за да се премине само на електрически коли. Това трябва да стане до 9 години най-много. Законопроектът беше обявен преди два дни и предизвика доста бурни дебати в парламента. Обществото също не остана безразлично – мнозина са на мнение, че този закон ще облагодетелства богатите, но ще направи бедните по-бедни.

Борис Джонсън обаче е твърдо решен да въведе плановете си за нова и по-добра политика по отношение на зелените горива. Премиерът на страната е решил също така да въведе и специални системи за отопление. Отоплението на газ, природни източници като дърва и въглища, също ще бъде забранено. Всички граждани трябва да използват геотермални системи за отопление. Които са по-щадящи околната среда.

Действията на Джонсън обаче не срещат особена подкрепа. Въпреки че принц Чарлз и семейството му са отворени за тези алтернативи, останалата част от обществото не е особено въодушевена. Мнозина са категорични, че без помощ от държавата те няма как да се справят с тези изисквания и да покрият очакванията. Отделно от това, политиката на Джонсън за зелена енергия, според мнозина поставя безкрайно кратки срокове. Което е още един повод за негодувание, пише „Ивнинг стандарт“.

Борис Джонсън забранява колите с гориво сн. Андрю Парсънс/dailymail.co.uk

Борис Джонсън забранява колите с гориво сн. Андрю Парсънс/dailymail.co.uk

Идеите на Джонсън не са новост. Премиерът отдавна работи в насока промяна на мисленето за зелена енергия и въвеждане на по-екологичен начин на живот за британците. Единственият проблем е, че високите разходи за поддръжка и покупка на електрически коли и изграждане на новите отоплителни системи, са непосилни за мнозина. Точно това буди и недоволство сред населението. А мнозина са твърдо убедени, че няма да има никаква възможност да се реализира този проект в сроковете, поставени от Джонсън. Предстои да видим какво ще се случи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар