Тайните на Кейт Мидълтън са разкрити

Кейт Мидълтън - херцогиня на Кеймбридж, майка на три деца и модна икона, се сдоби и с още едно определение - богиня на косата. Въпреки че дължината и цветът на къдриците на Кейт варират през годините, те винаги изглеждат перфектно, независимо от часа, метеорологичните условия и повода. Въпреки че херцогинята и останалата част от кралското семейство рядко споделят каквито и да било подробности от личния си живот, има няколко неща, които стигат до общественото внимание. Част от тях са и тайните на Кейт за перфектна прическа и как съпругата на принц Уилям се грижи за косата си.

Сватбена прическа

Повечето от тях идват от фризьора на Мидълтън - Ричард Уорд. Той не само оформя косата й през последното десетилетие, но и разкрива пред списание "People", че клиентката му е същият човек, който влязъл в салона за първи път преди 10 години. Уорд е и човекът, който се грижи за невероятната сватбена прическа на Кейт през 2011-та година. "Това беше една добре завършена прическа. Без къдрици, блестяща коса", казва Уорд пред "People". Ето какво споделя той за начина, по който Кейт се грижи за перфектната си коса.

Грижа за косата

Ако се вгледаме внимателно в косата на Кейт, ще забележим, че доста често тя носи мрежички за коса. По този начин тя не позволява на косата си да се вее, ако излезе бурен вятър по време на някое кралско посещение. Освен това, мрежичките оформят прическата и тя остава по този начин дълго време. Причината, поради която този аксесоар може да остане незабелязан, е, че фризьорът на херцогинята използва много тънки мрежи, които перфектно пасват на косата й и се смесват толкова добре с цвета, че са почти неоткриваеми.

Урок

Фризьорът на Кейт - Ричард Уорд, прави видеоурок за списание "People", в който разкрива тайната на запазената си марка - "Chelsea Blow Dry". Първата стъпка е разресване преди изсушаване.

Разресване

"Този външен вид е свързан с постигането на най-добра форма на косата", казва Ричард. Той добавя, че използва антибактериална и антистатична четка, с която разресването става още по-лесно.

Ролки

В същия видеоурок Ричард показва, че след издухването на косата идва време и за втората важна стъпка. В нея с помощта на кръгла четка за навиване, той поставя кичури в ролки докато косата се охлади. Бившият главен редактор на британския "Vogue" - Алекс Шулман, разкрива, че за своята фотосесия за списанието херцогинята е пристигнала с ролки в косата си. [caption id="attachment_648396" align="aligncenter" width="300"]Фризьорът на Кейт Мидълтън издаде тайните й за перфектна прическа сн. Инстаграм/ kensingtonroayl Фризьорът на Кейт Мидълтън издаде тайните й за перфектна прическа сн. Инстаграм/ kensingtonroayl[/caption] Много от нас търкат силно косата си с кърпа, след като излезем изпод душа. Това обаче е грешен подход, тъй като изтощава косъма и причинява начупване и късане. Вместо това Уорд препоръчва внимателно да повдигнем кичурите и да изсушаваме със сешоара директно в корените. Той също така предлага винаги да използвате накрайник, тъй като той концентрира топлината и я отвежда на правилното място, предават от tialoto.bg.