Принц Хари и Джил Байдън близки приятели (Какво свързва херцогът на Съсекс и първата дама? – Снимки) Преглеждания: 23464

Снимка: elle.ru
0
3.8/5 - (6 votes)

Херцоът на Съсекс крие близки отношения с новата първа дама

За приятелството между принц Хари и съпругата на Джо Байдън, Джил, се заговори в разгара на предизборната надпревара в САЩ. Херцогът на Съсекс се срещна за първи път с новата първа дама през 2013 г. по време на кралското си турне в САЩ. По време на това посещение Хари присъства на прием за британски и американски ранени ветерани във Вашингтон, където се срещна с Байдън (който тогава беше вицепрезидент на Обама) и съпругата му Джил. И именно тази среща стана по някакъв начин съдбовна.

Херцогът на Съсекс и Джил Байдън
Снимка: elle.ru

Хари, заедно с Джил, присъстваха на т. нар. Warrior Games – спортен турнир, създаден за бивши военни, които бяха ранени при изпълнение на служебния си дълг. Именно тези игри на войните дадоха на Хари идеята да създаде свои собствени състезания на непобедимите – първото подобно събитие се проведе в Лондон през 2014 г.

Снимка: elle.ru

Джил и Хари се сближиха още повече, когато тя присъства на състезанието в Лондон; двойката се сближи толкова, че по-късно самият Джо се пошегува на събитие в Айова: „Джил отиде в Лондон за Непобедимите игри. Мисля, че тя прекара твърде много време с принц Хари! “

Сега, когато Джо Байдън спечели президентските избори в САЩ, приятелството на Хари с двойката придобива много повече значение – особено след предизборните коментари на Хари и Меган, които бяха тълкувани като подкрепа за кандидата на демократите.

По време на речта си за списание Time Хари призова американците да „отхвърлят думите  на омразата, дезинформацията и негативността в мрежата“, докато съпругата му определи президентското състезание 2020 като „най-важното състезание в живота ни„. По-късно и двамата бяха критикувани от кралски експерти – членовете на кралското семейство нямат право да коментират политическата ситуация, предават от elle.ru.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.