Неочаквана тенденция на пазара на имоти у нас

Неочаквана тенденция на пазара на имоти у нас
5 (100%) 1 vote

Експерти споделят, че на пазара на имоти у нас се наблюдава неочаквана тенденция

На пазара на имоти у нас се наблюдава неочаквана тенденция, породена от коронакризата.

Сделките за наем, сключени в периода януари-септември 2020 година, са с 14% по-малко спрямо първите девет месеца на 2019 г. Експертите на Имотека коментира причините за тази тенденция. Една от тях е свързана с разминаването в очакванията на двете страни, което се дължи на неяснотата на пазара в краткосрочен план.

Ключовият мотив на купувачите да се сдобият с имот, извън нуждата от дом, остава дори и по време на криза. Тези от тях, които не планират да го отдават под наем, считат, че в дългосрочен план това е сигурна инвестиция.

Продавачите се отличават с по-различни мотиви. Част от тях предпочитат да се освободят от имот, който не им е необходими. Увеличава се и броят на сделките с имоти, които през последните 9 месеца са получили разрешение за ползване.

Но по-интересна е тенденцията на продавачи, които до момента са били на наемния пазар, но вече искат да излязат от него.

Сделките с кредити през третото тримесечие спрямо същия период на 2019 г., бележат ръст в размер на 16%.  Това отчитат от компанията.

С минимален размер остават заемите, които покриват над половината от стойността на сделката, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар