Падна мистерията около семейството на доц. Атанас Мангъров. Ето ги всички (ФОТО)

Падна мистерията около семейството на доц. Атанас Мангъров. Ето ги всички (ФОТО)
4 (80%) 2 votes

Никога не е обелвал и дума за съпругата си

В последните няколко месеца доц. Атанас Мангъров не спира да скандализира медицинското съсловие и обществеността с абсурдните си твърдения по отношение на коронавируса.

Оказва се обаче, че той е обграден от медицински лица в личния си живот.
Доцентът е потомък на прочута фамилия, а 98-годишната му майка – Елена, е била началник на Детското отделение в старозагорската болница в продължение на 35 години.

доц. Атанас Мангъров

Доц. Атанас Мангъров с майка си и три от децата му

Припомняме, че неотдавна доц. Атанас Мангъров разкри, че посещава майка си без маска. Възрастната жена е завършила медицина в Загреб по време на войната.

Баща му пък бил зъболекар. Именно заради него Мангъров, който на младини щял да става физик, избрал медицината. Той пък повлиял и на своите деца. Неизвестен за широката аудитория факт е, че скандалният доцент е баща на общо четири деца – трима синове и една дъщеря. Първородният му син Слави е единственият, който не припознал лекарската професия като своя.

доц. Атанас Мангъров

Синът му Слави

Той завършил икономика в „Сити Юнивърсити“ в Сиатъл, щата Вашингтон в Америка. Към днешна дата е собственик на фирма в сферата на строителните материали. Живее охолно и ходи по почивки с жена си и сина им в скъпите комплекси у нас, като „Трейшън Клифс“ край Каварна. Там нощувките започват от 400 лева на вечер. През зимата пък обича да кара ски в баровския курорт Куршевел във Френските Алпи.

доц. Атанас Мангъров

Христо е дерматолог

Другите двама синове на доц. Атанас Мангъров обаче са лекари. Роденият през 1988 г. Христо завършва средното си образование в столичната 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“. След това учи медицина в Медицинския университет в София.

Двама от наследниците му, са лекари

Дипломира се през 2015 г. Година по-късно печели конкурс и е избран за редовен специализант в Клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи (МВР-София).
Макар да е млад, е съавтор на над 16 научни публикации в международни научни списания и е асистирал в над 300 операции.

доц. Атанас Мангъров

Илия работи в отделение по неонатология

Брат му Илия, с когото са близнаци, пък е наследил едната от двете специалности на своя баща – педиатрията. Той работи в отделението по неонатология в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев”, София. Също често взема участие в научни конференции.

Единствената девойка сред наследниците на Мангъров пък понастоящем е магистър-фармацевт.
Елена е завършила фармация в Медицинския университет в Пловдив. Справка в биографията ѝ показва, че преди това е учила същата специалност в столицата на съседна Македония – Скопие. Фармацията обаче не е първият ѝ избор след завършването на средно в Първа английска гимназия в София.

доц. Атанас Мангъров

Дъщеря му Елена

Елена е учила и бизнес администрация и икономика в супер скъпия частен Американски колеж в Благоевград. Там годишната такса за обучение е 12 хиляди долара. За съпругата си доц. Атанас Мангъров не е обелвал и дума пред медиите.

Освен със семейни сбирки и разговори с децата, свободното си време инфекционистът прекарва в плуване и в стрелба. Поне два пъти седмично правел по 2 км в басейна. За удоволствие ходел и на стрелкови клубове, след като се отказал от лова и убиването на животни, нищо че все още притежавал билет, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар