При смърт на Елизабет II се задейства таен протокол (Вижте как планират погребението на кралицата)

При смърт на Елизабет II се задейства таен протокол (Вижте как планират погребението на кралицата)
4 (80%) 1 vote

Тайният код, с който съобщават за кончината на  кралицата е: Лондонският мост падна

Елизабет II си върши чудесно работа на 94-годишна възраст и все още се появява редовно на публични места. Кралицата управлява монархията от 68 години и нейната смърт е нещо, което трябва да бъде планирано.

Колкото и болезнено да звучи, смъртта трябва да бъде планирана – особено ако сте глава на най-известното кралско семейство в света. Преди няколко години британската общественост научи за секретни протоколни доклади, както и за внимателно разработена процедура в случай на смърт на кралицата.

Oфициалната позиция относно нейната смърт е – не споменавайте думите „кралица“ и „смърт“ в едно и също изречение. Веднага след като пристигне новината за смъртта, британските власти ще използват тайния код „Лондонският мост падна “, за да могат да информират всички, които трябва да знаят тази информация, без да безпокоят обществеността.

С този код ще започне поредица от събития и процедури за това как новините да бъдат съобщени на обществеността. Тъй като кралицата все още е невероятно популярна и съдът е имал възможността да види масирана реакция на кончината на принцеса Даяна, това събитие се очаква да предизвика още по-голяма скръб от трагедията през 1997 г.

Елизабет II

Нейно  величество е не само кралица на Обединеното кралство, но и монарх на 16 други държави, така че се очаква милиони хора по света да скърбят с дни.

Първите новини, разбира се, ще бъдат публикувани от двореца, а след това незабавно излъчени по BBC, прекъсвайки цялата текуща програма. След гаф през 2002 г., когато водещият на Би Би Си Питър Сисън обяви смъртта на майката на кралицата с червена вратовръзка, на всички водещи бяха дадени черни вратовръзки, които да държат под ръка.

Експертите прогнозират, че погребението ще бъде организирано след около 12 дни, а то ще е държавно погребение за сметка на цялата монархия. Тъй като над 2,5 милиарда души са гледали погребението на принцеса Даяна, се смята, че още повече от тях ще видят погребението на Елизабет.

Ковчегът на нейно величество ще лежи в Уестминстърската зала в продължение на четири дни, за да й се отдаде почит.

След това се очаква тялото да бъде положено в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор, където са погребани майка й и нейният баща, крал Джордж VI, предават от slobodenpecat.mk.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар