Миню Стайков влиза в затвора за 10 години

Миню Стайков разследван от ОЛАФ
0

Миню Стайков раздал 2 милиона лева рушвети във Фонд „Земеделие“, за да източва по схема европейски субсидии

Алкохолният олигарх Миню Стайков, който лежи вече повече от 2 години в ареста по обвинения за данъчни измами, нелегално производство и трафик на цигари и измами в особено големи размери с европейски средства, инкасира пореден тежък удар от разследващите – пише в. „Уикенд“.

Карнобатският мултимилионер категорично е признат за инициатор на престъпна схема за източване на милиони от фондовете на Евросъюза в обемист доклад, изготвен от Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ. Разследването завършило с констатация, че Миню Стайков стои на върха на измамата с източени над 14 млн. лева, е приключило преди месец, а докладът вече е предоставен на Специализираната прокуратура.

„Наказанието за злоупотреби в такъв огромен размер е лишаване от свобода за 10 години при положение, че има престъпна група. Разбира се, съдът може и да не се съгласи с разследването на ОЛАФ, но тогава България рискува зрелищен международен скандал“ – коментира столичен адвокат.

Миню Стайков заедно със сина си Стайко и още 7 души, както и 5-има служители на ДФ „Земеделие“ са обвиняеми за източени неправомерно над 14 млн. лева от европейски фондове. Делото срещу групата стартира миналата есен, а заради повдигнатото му обвинение алкохолният олигарх от Карнобат не съумя да излезе от ареста, където попадна още през септември 2018 г. – припомня изданието.[kkstarratings]

Миню Стайков разследван от ОЛАФ
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.