Джо Байдън с живот пълен с трагедии (Кой е кандидатът за Белия дом?) Преглеждания: 9233

0
Оценете този post

Животът на бившия щатския сенатор е белязан с много житейски трагедии

77-годишният адвокат Джо Байдън се откроява като кандидат за президент на САЩ с възрастта си и трагедиите, които го сполетяха през живота му.

Джо посети гроба на сина си в Южна Каролина във вторник. Той почина през 2015 г. на 47-годишна възраст от мозъчен тумор. Но той не е единственият член на семейството му, чийто гроб Джо е посетил точно преди изборния ден.

Кандидатът за президент на САЩ завършва юридически факултет през 1966 г. и скоро след дипломирането си предлага брак на дългогодишната си приятелка Нейлия Хънтър. Те се женят същата година и разширяват семейството си с двама сина, Бо и Хънтър, а след това и дъщеря Наоми.

Джо Байдън със семейството си
Снимка: Интернет

Съпругата му е най-големият поддръжник на Джо, докато той изгражда политическата си кариера и те имат идиличен брак и семеен живот. Но през 1972 г., по време на празниците, те преживяха голяма трагедия.

Само седмица преди Коледа Нейлия отива да пазарува със сина и дъщеря си и докато са в колата, ги ударя камион. Съпругата и дъщерята на Байдън загинват на местопроизшествието, докато синът му е сериозно ранен.Госпожа Байдън  и Наоми са погребани в гробището в Грийнвил, където по-късно Джо погребва сина си.

Кандидатът за президент няма много време да скърби за хората, които загуби, тъй като трябваше да се посвети на синовете си и три години след трагедията възвърна вярата и любовта си.

Той се запознава със съпругата си Джил, за която е женен от 1977 година. Тя помогна за отглеждането на синовете му и през 1981 г. двамата стават родители на  дъщеря Ашли, социален работник.

50-годишният Хънтър тръгна по стъпките на баща си и завърши като адвокат.

Покойният му син също бе завършил право, предават от skopjeinfo.mk.

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.