Мелания Тръмп си навлече гнева на американците

Нова порция критика от американците получи Мелания Тръмп. След като гласува за президент в Палм Бийч, Флорида, първата дама на САЩ бе порицана за това, че не носи предпазна маска. Според някои издания, жената на Доналд Тръмп дава лош пример на народа, защото била единствената в секцията, която не си сложила защитно средство върху лицето. За да даде своя вот, Мелания бе избрала копринена рокля на Gucci с интересен принт, която струва 4 500 долара. Тя бе комбинирана с чанта в бежово и светлокафяво на марката Hermes, която е доста по-скъпа от дрехата й - 6 8000 долара. Разбира се, първата дама бе с обувки на висок ток и големи слънчеви очила - от последната колекция на Виктория Бекъм. "Къде е маската на Мелания?", "Да си сложи маска при гласуването, а после да я махне за снимките, какво е това?", "Уау, някой, който имаше Ковид-19, реши да отиде лично да гласува, но тъй като е президенша, го направи без маска, при това затвори цял участък докато пусне плика... Приоритети", пишат потребители на социалните мрежи под снимките на г-жа Тръмп.

Критики

След гласуването на съпругата на Доналд Тръмп, Инстаграм, Фейсбук и Тутър се изпълниха с публикации с хаштаговете #MaskUp #StopTheSpread, имащи за цел да я разкритикуват, че не носи предпазна маска и да покажат на хората, че не бива да правят така, защото вирусът се разпространява много по-лесно.

За маските в Белия дом

Противно на случилото се, Мелания Тръмп държала на маските в Белия дом. Доклад на Bloomberg сочи, че първата дама има голяма неприязън към маските, но винаги била доста притеснена, когато нейните служители не носели такива.

Специална заповед

След като случаите на болни се увеличили, тя издала специална заповед в източното крило на Белия дом да се влиза само с предпазни средства на лицето, а онези от обкръжението й, които имат възможност, да работят от вкъщи. По време на едно от пътуванията си, г-жа Тръмп била ядосана, че помощниците й нямали предпазни маски, ето защо след това свела до минимум броя на хората, които се движели с нея на борда на "Air Force One".

Подигравки

Иначе Доналд Тръмп отказваше да носи предпазна маска в началото на пандемията, но заради своята кампания, започна да се появява с такава на публични места през юли. Той обаче продължи да се подиграва на Джо Байдън, че постоянно е с предпазното средство. За последно той го направи два дни преди да даде положителна проба за Ковид-19, пише BusinessInsider. [caption id="attachment_647536" align="aligncenter" width="209"]Мелания Тръмп отнесе куп критики, че гласува без маска сн. Инстаграм Мелания Тръмп отнесе куп критики, че гласува без маска сн. Инстаграм[/caption] Първоначално бе съобщено, че само президентът има коронавирус. Но след това стана ясно, че съпругата му се е разболяла по същото време. Но докато той се лекуваше в болницата, по-младата от него Мелания успя да се възстанови от вируса у дома, тъй като при нея той протичаше по-леко, предават от tialoto.bg.