Извънредни новини за промените за втора пенсия

Извънредни новини за промените за втора пенсия
5 (100%) 1 vote

Правителството предложи промени за втората пенсия

Извънредни новини за втората пенсия

Извънредни новини за втората пенсия

Предложените от правителството промени за втората пенсия са одобрени от частните пенсионни дружества и КНСБ. Предложенията са свързани с по-нисък процент намаляване на държавната пенсия за хората, които са осигурени за втора в частните фондове.

Прехвърлянето на партиди от частните фондове към Сребърния фонд,  няма да е изгодно за част от осигурените, категорични са експертите.

Владислав Русев, който е член на УС на Асоциацията на частните пенсионноосигурителни компании обяви в ефира на БНР, че предлаганите от правителството промени поправят тази несправедливост.

Той е убеден, че предприетите сега действия в голяма степен ще гарантират справедливост на хората, които ще се пенсионират през следващите 10 години.

Експертът заяви, че за една трета от 17-те хиляди жени, които от следващата есен ще имат право на втора пенсия, няма да е изгодно да прехвърлят средствата от партидите си. Той поясни, че по прогнози на НОИ всичките тези жени ще получат от държавата минимална пенсия.

„Ако прехвърлят средства от универсалния фонд в Сребърния фонд няма да получат по-висока пенсия“, категоричен е Русев.

Той добави, че останалите 2/3 от хората трябва да направят лична преценка за прехвърлянето на средствата, като предварително се запознаят с размерите на пенсиите от НОИ и от фондовете, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар