Еманюел Макрон след атентата в Ница: Нападнаха цяла Франция, не един град!

Гласувайте за статията

Удар в сърцето на Франция, който няма да остане без отговор, заяви Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон определи атентата в Ница, като удар в сърцето на страната. Държавният глава беше на посещение в базиликата Нотр Дам, в морския град, където се разигра ужасяваща трагедия. Ислямски терорист нахлу в църквата и рани смъртоносно трима души, а още неколцина бяха ранени.

Макрон заяви, че не Ница, а Франция е изложена на ислямистки терористични нападения и ще бъдат изпратени още поне 1000 войници, за да защитят ключовите локации, между които и училищата.

„Франция е нападната! Нападната заради нашите ценности, нашето чувство за свобода, поради способността и правото ни да имаме свободата да вярваме. Нападнаха ни, защото не позволяваме никакъв терор и ясно заявихме, че няма да допуснем такъв“, заяви Макрон.

Президентът вече неведнъж даде да се разбере, че подобни нападения няма да бъдат толерирани. Както е известно, това е поредно нападение в страната. Преди няколко години бяха разстреляни журналисти от вестник „Шарли Ебдо“, заради сатирични карикатури. По-късно същата година в Ница изживяха отново кошмара на Париж, когато нападател с бял бус мина по главната улица, опитвайки да убие маса хора по пътя и то навръх националния празник — 14 юли. Трагедията продължи с троен атентат в Париж през ноември — театрална зала, кафене и стадион бяха на прицела на джихадистите. Цяла Европа бе залята от вълна от насилие и атентати, като Германия бе втората най-засегната страна, която терористите нападнаха.

Еманюел Макрон с емоционална реч след трагедията в Ница сн. you tube

Еманюел Макрон с емоционална реч след трагедията в Ница сн. you tube

Сега Франция изживява наново кошмара от тероризма, но този път наред с пандемията, Париж и Ница стават жертви и на брутално насилие от самодейни атентатори. Градоначалникът на Ница — Кристиан Етроси заяви, че нападателят е крещял по време на нападението „Аллах Акбар“. Нападателят, който уби с нож трима души в базиликата в Нотр Дам в Ница, е мигрант от Тунис. И е само на 21 години.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Еманюел Макрон след атентата в Ница: Нападнаха цяла Франция, не един град!”

  1. Eлена

    окт. 30. 2020

    А,съмнало!Досега къде гледа?!

Добавете коментар