Проф. Кантарджиев с полезни съвети как да избегнем заразата!

0

Проф. Кантарджиев с полезни съвети как да избегнем заразата!

Храната от ресторантите, която си поръчваме за вкъщи, задължително трябва да минава през микровълновата. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев на брифинга днес.

„Каквото и да сте си поръчали, примерно пица – поставете парчетата за 2 минути в микровълновата и няма да има Ковид-19, дори и да е била заразена преди това“, съветва експертът от НОЩ.

Проф. Кантарджиев повтори за кой ли път, че маските са най-голямата защита и трябва да бъдат носени постоянно, когато сме сред хора. „Никой не се е задушил с маска, но тя е помогнала на мнозина, дори и в контакт с болни хора“, категоричен е той.

Важно е също така да прекарваме колкото може повече време на отворени прозорци, в това число и когато сме в градския транспорт – дори и да е студено навън.

Той посъветва всички, които носят очила, да не ги свалят, когато са на работа. Защото доста пъти заразяването с коронавируса става именно през очите.

Проф. Кантарджиев посъветва при настъпването на сезонните вируси и след поява на някакви симптоми да се изследваме и за наличие на грип.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.