Коронакризата доведе до неочаквана тенденция на имотния пазар

Коронакризата доведе до неочаквана тенденция на имотния пазар
5 (100%) 1 vote

Неочаквана тенденция се наблюдава на имотния пазар заради коронакризата

Неочаквана тенденция на имотния пазар

Неочаквана тенденция на имотния пазар

Коронакризата доведе до неочаквана тенденция на имотния пазар. Търсенето на апартаментите в лукс сегмента отстъпи място на търсенето на къщи.

Брокери споделят, че се наблюдава ръст не само по отношения на запитванията, но и на сключените сделки с къщи. Те припомнят, че този сегмент обичайно се характеризира с повече предлагане и по-малко търсене и това беше тенденцията преди пандемията, пише БЛИЦ, позовавайки се на Труд бг.

Купувачите все повече се интересуват от предлаганите къщи в София и районите около столицата и най-вече на тези, които се предлагат на сходни цени  с тези на лукс апартаментите – между 400 хил. и 600 хил. евро.

Най-търсени за предимно новопостроените и обзаведени жилища с двор. Освен предпочитаните досега Бояна и Драгалевци, търсене има в районите Банкя и Горна баня.

След ограничителните мерки започна и завръщане на активността на пазара на луксозни имоти, която вече достигна над 70% от обемите си спрямо нивата през февруари, преди пандемията.

Експертите очакват пълното възстановяване на пазара да се случи до края на годината. Такива са тенденциите и в международен план.

По време на пандемията се възобнови търсенето в още два района, които са малко по-отдалечени. Но въпреки това те привличат купувачите с чист въздух и добра инфраструктура – Банкя и Бистрица.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар