Цветан Василев подготвя бягство в Дубай?

Цветан Василев подготвя бягство в Дубай?
2 (40%) 1 vote
Цветан Василев се страхува, че Сърбия може да го предаде на българското правосъдие

Банковият аферист Цветан Василев, източил милиарди левове от активите на КТБ и довел до фалит управлявания от него трезор, подготвя поредно бягство от правосъдието – пише в. „Уикенд“. Мустакатият финансов измамник е предупредил най-близките си хора, че е твърде възможно да напусне внезапно и тайно Събрия, за да осуети евентуалното си задържане и астрадиция в България – отбелязва изданието.

Цветан Василев премилава в Белград от 2014 г., след като изляга от родното правосъдие. Габровецът е основен обвиняем за източването на над 3 млрд. лева от вложителите на КТБ, довело до фалита на банката. Той е подсъдим заедно с още 17 души от обкръжението си, но вече шеста година сръбските съдебни власти саботират предаването му.

В началото на месеца обаче Върховният съд в Белград разреши, макар и само на първа инстанция, екстрадицията на Василев. Решението трябва да бъде потвърдено и на втора инстанция, но опасенията на банкера са, че този път магистратите в Белград ще вземат решение в него ущърб. Василев е плащал ежемесечни солени подкупи на представители на политическия и магистратския елит в Сърбия, но неговите местни покровители вече изчерпали инструментариума си за натиск над съда в Белград.
Смята се, че Василев ще отлети за Дубай с частен самолет от летището в Белград в дните преди окончателното произнасяне на съда в сръбската столица за естрадицията му. В Емирството от края на януари пребивава друг знаков беглец от правосъдието – хазартният бос Васил Божков.

Цветан Василев рано или късно ще се покрие в Дубай

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

5 коментара to “Цветан Василев подготвя бягство в Дубай?”

 1. Габи

  окт. 28. 2020

  Идеално, тамън прокуратурата да се оправдае, че им е много далече и няма как да го арестуват…

 2. Асен

  окт. 29. 2020

  Със сигурност фараон Василев ще изчезне за някъде другаде, вероятно вече е покрил там и милиардите от КТБ, които източи.

 3. Гопето

  окт. 29. 2020

  Дано Сърбия екстрадира престъпника Цветан Василев преди да е избягал и той в Дубай. Василев открадна парите на вложителите в пирамидата КТБ и е крайно време да лежи в затвора.

 4. Симо

  окт. 29. 2020

  И сега какво стана? Заради латентността на прокуратурата май никога няма да има справедливост за КТБ

 5. Борилов

  Ное. 05. 2020

  Пълен абсурд! Василев отдавна трябваше да е зад решетките.

Добавете коментар