Хари губи титлата си на принц? (Вижте тук)

Хари губи титлата си на принц? сн. Инстаграм/ sussexroyal
0

Монархията осъжда всички настоящи прояви на Хари и Меган

Малко преди сватбата на Меган и Хари, кралица Елизабет Втора им даде титлите херцог и херцогиня на Съсекс както специален подарък. Титлите не бяха използвани от 1843-та година.

Когато съпрузите се отказаха от кралските си задължения, те изгубиха предимствата си на висши членове на кралската фамилия, както и правото си да използват думата „royal“ в своите кампании.

Въпреки това Хари си остана принц, бидейки син на принц Чарлз, а двамата с Меган продължават да бъдат наричани „херцози на Съсекс“. Изглежда обаче това може и да не продължи дълго.

Както самият Хари коментира, а и множество експерти в пресата се изказват, с приемането си на американско гражданство той вече няма да бъде херцог, но ще изгуби и титлата си на принц.

Интересен факт е, че ситуацията с Меган не е толкова ясна. Когато тя получава титлата си на херцогиня, американското й гражданство вече е факт. Този проблем коментира Марлен Кьониг, международно признат кралски експерт, в интервюто си за „Express UK“.

Като съпруг на американски гражданин, Хари има пълното право на гражданство. Синът на двойката Арчи пък има двойно гражданство за Великобритания и САЩ.

Инициативи

Има сериозни подозрения, че монархията е строго против всички инициативи на Меган и Хари в момента. Това е така, тъй като двамата винаги привличат много внимание към себе си, където и да се появят. Те активно участваха в различни дискусии, тъкмо преди президентските избори в САЩ, а малко преди това сключиха и договор със стрийминг платформата Нетфликс.

Предполага се, че когато Меган и Хари са подали своята „оставка“ от кралските си задължения, Елизабет им е позволила все пак да продължат да използват титлите си на херцози (което виждаме да се случва на практика), но не и да правят бизнес с тях.

Хари губи титлата си на принц? сн. Инстаграм/ sussexroyal
Хари губи титлата си на принц? сн. Инстаграм/ sussexroyal

Припомняме, че двамата искаха да започнат независим от короната живот, което предполага, че не трябва да се възползват нейните привилегии. В същото време стои въпросът – може ли Хари да изтрие миналото си просто така? С каквото и да се занимава той, всички ще помнят, че той е дете на кралската фамилия, син на принцеса Даяна и принц Чарлз. Това е привилегия, дадена му по рождение, която никой не може да му отнеме, предават от eva.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.