Меган Маркъл пожъна куп критики заради плагиатство (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл бе разкритикувана заради речта й на виртуална конференция

Почти всяка изява на Меган Маркъл е подложена на изключително внимание и тя почти винаги е критикувана. Ето че 38-годишната херцогиня на Съсекс отново не бе одобрена, заради речта й на виртуалната конференция на списание „Fortune“.

По време на нейната пламенна реч за опасностите от социалните медии Меган Маркъл сравнява потребителите с хора, които са пристрастени към незаконни вещества. „Мисля, че има някои алгоритми, които създават тази мания. И това е изключително нездравословна ситуация за много хора“, каза съпругата на принц Хари.

„За много от нас социалните медии са зависимост. В света има много малко неща, с които ние се наричаме „потребители“: хора, които употребяват наркотици, и хора в социалните мрежи“. (На английски и двете категории хора обикновено се наричат потребители).

Някои от зрителите на конференцията намериха думите на Меган за познати: статистикът Едуард Тафти говори за това в документалния филм „Социална дилема“, достъпен в Нетфликс.

„Алгоритмите се подобряват, за да задържат вниманието ни“, казва специалистът във филма, излязъл по-рано тази година. „Социалните медии са наркотик. Само две индустрии в света наричат потребители своите клиенти: трафик на наркотици и софтуер“. Изглежда, че Маркъл наистина е получила твърде много вдъхновение от документалния филм, който е гледала.

Херцогинята беше осмивана и обвинена в плагиатство. В изявлението си тя не използва собствени, а чужди мисли и констатации. А това не звучи добре на фона на информацията, че за публичните си изяви, Меган получава значителна такса – основният доход на херцозите на Съсекс в момента.

Меган Маркъл бе разкритикувана заради плагиатство сн. YouTube

Меган Маркъл бе разкритикувана заради плагиатство сн. YouTube

Нетфликс обаче вероятно не се притеснява от двусмислена ситуация. Това лято сключиха много голяма сделка с Меган и Хари, така че случилото се може да им служи като PR, предават от tialoto.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар