Здравният министър проф. Костадин Ангелов взе извънредно решение

Гласувайте за статията

Той обяви, че ще си направи PCR тест при първа възможност

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е взел извънредно решение.

След като стана ясно, че министър-председателят на Република България – Бойко Борисов е с коронавирус, проф. Константин Ангелов взе решение да се самоизолира.

проф. Костадин Ангелов

Той обяви, че ще си направи PCR тест при първа възможност

Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.
„С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък. От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест“, написа той в социалната мрежа.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също се е самоизолирала след новината за премиера.
„След като бях информирана за положителен тест за Ковид на министър-председателя г-н Бойко Борисов се самоизолирах. Бях в контакт с него на събитие в петък. Очаквам разпорежданията на здравните власти“, съобщи тя във Фейсбук.

Освен тях и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев съобщи с пост във Фейсбук, че се самоизолира заради положителния тест за COVID-19 на премиера Бойко Борисов.
Както вече стана ясно, след като вчера Столичната РЗИ свали карантината на премиера, днес той съобщи, че е положителен за коронавирус.

Всички лица, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни, са в процес на налагане на карантина, коментира шефът на Столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев.

В петък премиерът присъства на подписване на два меморандума между САЩ и България за 5 G и ядрената енергия. На срещата присъстваха Росен Желязков и Теменужка Петкова. В състава на американската делегация, която пристигна у нас бяха заместник-държавният секретар Кийт Крак и помощник-държавният секретар в Бюрото по международна сигурност и неразпространение към Държавния департамент на САЩ – Кристофър Форд.

Борисов и Карк имаха лична среща по-рано през деня. Ден по-рано (в четвъртък), българският министър-председател проведе среща с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър. На нея бе обсъдено стратегическото партньорство между България и САЩ и сътрудничеството в областта на отбраната.
В сряда премиерът участва в редовното правителствено заседание заедно с министрите от кабинета, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар