Лили Иванова пее във филма за Вазов: За мен е чест! (виж тук)

Лили Иванова пее във филма за Вазов: За мен е чест! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Лили Иванова приела с охота поканата за филма!

„За мен ще бъде чест да стана част от филм за Иван Вазов“ – така Лили Иванова е отговорила на поканата на екипа на БНТ нейният глас да звучи в първата по рода си музикална продукция, посветена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература.

Лили Иванова

Голямата Лили Иванова ще пее във филма за Вазов, прие с охота

Лентата, чийто 9-минутен трейлър бе представен на ексклузивно събитие в София, включва 12 песни, три от които са специално създадени за проекта.

В изпълнение на примата на родната естрада е популярната композиция „Майка ми“. Младата певица Весела Асенова пее по изключително въздействащ начин „Молитва“ по музика на Борис Карадимчев.

Женският квартет „Славей“ залага на „Два бука“, а колегите им от „Светоглас“ акцентират на „Де е България“ („Питат ли ме де зората“) и др.

Сред песните по най-вълнуващите произведения на Вазов са още „Край Босфора“, „Радецки“, „Когато бях овчарче“, „Боят настана“ и т.н. Композициите са представени и от Нели Андреева (ансамбъл „Филип Кутев“), хор „Гусла“ с диригент Валентин Бобевски, „Български гласове“ с диригент Ангел Ангелски и младия талант Антонио Симеонов.

Филмът е заснет в къщите музеи „Иван Вазов“ в София и в Сопот, както и в Черепишкия и Драгалевския манастир край столицата. Създаден е по сценарий на Даниел Спасов и Димитър Шарков, който е и режисьор на продукцията, а Николай Илиев е оператор.

В ролята на именития поет и писател е актьорът Валентин Танев, а Ани Петрова се превъплъщава в майката на автора на „Под игото“ – Съба.

Зрителите ще имат възможност да гледат „Вазовите песни“ в Деня на народните будители – 1 ноември, от 17 ч., по БНТ1, пише вестник Телеграф.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар