Ето докога ще продължат магнитните бури

Гласувайте за статията

Експертите дават няколко полезни съвета за този период

От вчера магнитните бури притесняват по-чувствителните хора, както и тези, страдащи от хронични заболявания.

Оказва се, че магнитните бури ще продължат да смущават магнитното поле на Земята до 25 октомври.
Припомняме, че магнитните бури се усещат доста сирно от хората с лабилно здраве. През този период е възможно хората да страдат от безсъние, неразположение, тревожност и главоболие.

магнитните бури

Експертите дават няколко полезни съвета за този период

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето. Могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора.

Експертите дават и няколко полезни съвета за по-чувствителните към смущенията хора, с които да преодолеят този период по-лесно. Техният съвет е да се разхождате колкото е възможно повече на чист въздух. Освен това е необходимо да си набавите достатъчно сън.

Разбира се няма да е лошо, ако се откажете от вредната храна, алкохола и цигарите. Ако не за постоянно, то поне за този период. И не на последно място – приемайте достатъчно течности, най-вече вода и билкови чайове, пише plovdiv24.bg.

Хората, страдащи от колебания в кръвното налягане, трябва да го мерят по-често през този период и да вземат съответните мерки спрямо резултатите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар