Издъхна доброволец, тествал ваксината срещу COVID-19

Гласувайте за статията

Регулаторът уточни, че изпитанията ще продължат

Световните информационни агенции съобщават, че е издъхнал доброволец, тествал ваксината срещу COVID-19.

Доброволецът е участвал в клиничните тестове на ваксината срещу COVID-19, разработвана от Астра Зенека и Оксфорд. Това съобщават бразилските здравни власти, информира БНТ.

COVID-19

Регулаторът уточни, че изпитанията ще продължат

Регулаторът уточни, че изпитанията ще продължат, но не даде повече подробности заради лекарската конфиденциалност.
Университетът в Сао Паолу, който координира клиничните тестове в Бразилия, заяви, че починалият доброволец, е бразилец. След този случай акциите на „Астра Зенека“ спаднаха с 1,7 на сто.

Бразилското правителство планира да закупи британската ваксина и да я произвежда в биомедицински изследователски център в Рио де Жанейро.
Университетът в Оксфорд обяви, че внимателно проучване на случая в Бразилия не дава основания за тревога за сигурността на клиничните изпитания на ваксината.

Междувременно стана ясно, че 33-годишен фитнес инфлуенсър е починал от усложнения след заразяване с COVID-19. Интересното в случая е, че преди това младият мъж отричал съществуването на опасния вирус.

Украинецът Дмитрий Стужук се е заразил с COVID-19 след пътуване до Турция.
Той е приет в претъпкана болница след завръщането си, където е диагностициран с коронавируса. Вирусът е предизвикал сърдечни усложнения, които се оказали фатални, съобщи 25-годишната му бивша съпруга.

На своите един милион последователи, Стужук казвал, че не е вярвал във вируса, докато не е дал положителен тест и не е усетил от първа ръка.
„Бях човек, който мислеше, че COVID не съществува … Докато не се разболях.“, признава той, отбелязва plovdiv24.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар