Ексклузивно! Затвориха принудително Румен Радев в хотел в Естония

Гласувайте за статията

Всички срещи са били отменени

Страхотен скандал гърми в Естония покрай визитата на Румен Радев там.

Днес се очакваше президентът на Република България да се срещне с колегата му и други официални лица от правителството. Срещите обаче са били отменени. Въпреки това от „Дондуков“ 2 бяха лаконични, че това се дължи на усложнената обстановка заради пандемията.

Румен Радев

Всички срещи са били отменени

Съвсем друга обаче се оказва истината, която е разкрита в местно издание на руски език, а по-късно потвърдена и от Интерфакс.
Според информацията официалните събития, планирани за днес са отменени поради контакта на Румен Радев с носител на коронавируса.

Информацията гласи, че Румен Радев е бил в контакт с носител на COVID-19. Това е станало още преди да пристигне в Естония.
Там научили за това в понеделник следобед, след като по-рано той присъства на инициативата „Три морета“. Новината е съобщена моментално и официално от пресслужбата на кабинета на естонския президент. Въпреки това у нас се крие.

Още вчера в Естония са предприели всички необходими мерки, а българската делегация е била изолирана в хотел. Именно заради това Радев не е присъствал на вечерята на срещата на върха на Инициативата „Три морета“ снощи.

Виртуалната среща на върха се проведе в Талин в понеделник. На нея присъстваха държавните глави на Източна и Централна Европа, германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео.

Всички те обаче участваха виртуално, а на място пристигнали само президентите на Полша и България – Анджей Дуда и Румен Радев.
Днес Радев имаше срещи с естонския президент Керсти Калюлайд, премиера Юри Ратас и председателя на Рийгикогу Хен Пъллуаас, които до една бяха отменени, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар