Министър Костадин Ангелов: Държавата ще бъде разделена на 6 региона!

Гласувайте за статията

Здравният министър Костадин Ангелов за борбата с Ковид-19!

Проблемът с персонала от лекари и сестри, които да се грижат за пациентите, е един от най-сериозните в момента в страната. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Гоце Делчев.

Той обясни, че има две предложения за решаване на проблема като едното от тях е да се разреши на учащите да стажуват. А второто е възможност специализантите, които си карат стажовете в столицата, да могат да работят в болницата в Гоце Делчев.

„Целта на всички тези мерки в областта е намаляване на кривата на заболяваемостта и влизането в едни по-нормални числа, да можем да посъветваме хората по-свободно да пътуват.

Ако всички спазват мерките, очакваме заболяваемостта да спадне с около 30%. В момента имаме неглижиране на цялата ситуация. Най-важната мярка е носене на маски на закрито”, заяви министър Костадин Ангелов.

Той уточни, че държавата ще бъде разделена на 6 региона, за да може хората да получат помощ във всяка една точка. Да не чакат за настаняване или да имат нужда от „Ремдесивир“.

“Трябва да се разбере, че коронавирусът не може да бъде борен с КПП-та, а само с мерки и интелект, с дисциплина.

От днес обаче ще бъдем безкомпромисни с контрола във всяка една точка, в която може да има контролиращ орган. Няма да позволим на никой да си мисли, че може да бъде над правата на всички.

Санкциите ще бъдат еднакви за всички, докато хората започнат да спазват мерките”, заяви министърът на здравеопазването, пише Blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар