Принцеса Даяна вдъхнови млади дизайнери (Вижте тук)

Стилът на принцеса Даяна вдъхновява ново поколение дизайнери сн. YouTube
0
Оценете този post

Стилът на принцеса Даяна вдъхнови млади дизайнери

Стилът на принцеса Даяна вдъхновява ново поколение дизайнери. Любимите й пуловери суитшърти, носени от нея през 80-те, са основният повод за създаването на първата дамска колекция на „RowingBlazers“. Тя е посветена на покойната майка на принцовете Уилям и Хари.

Моделите, които ще бъдат пуснати в продажба във Великобритания, Европа и Съединените щати, са създадени в сътрудничество със стилисти, работили с принцесата на Уелс. Това са Джоана Озбърн, Сали Муир и Джайлс Брандет.

Ежедневна визия

„Даяна беше първият член на кралското семейство който изобщо се интересуваше от мода“, разказват те пред списание „People“. Те изтъкват, че за разлика от визиите й за официални събития, в ежедневието си тя имала по-спортно и младежко излъчване, което се харесвало на хората. Тя обичала да носи дънки, пуловер и бели маратонки подобно на всеки средностатистически британец.

Червен пуловер с овце

Сега, години след смъртта й, брандът, базиран в Ню Йорк, прави почти същия червен пуловер с черни и бели овце, с който сме я виждали на снимки от поло състезания.  Даяна обичала да слага блузка с бяла якичка под пуловера. Понякога връзвала и черна лентичка на панделка под нея.

„За нас е удоволствие да видим ново поколение, което се наслаждава на нещо, което направихме преди много години, и да го адаптира към новата мода“, казва Сали Муир, която създава оригиналният пуловер през 80-те.

Интересен е фактът, че принцеса Даяна никога не е посещавала магазина „Warm and Wonderful“, където тогава се предлагал въпросният артикул с една черна овца измежду белите.

Стилът на принцеса Даяна вдъхновява ново поколение дизайнери сн. YouTube
Стилът на принцеса Даяна вдъхновява ново поколение дизайнери сн. YouTube

Но дизайнерите Муир и Озбърн смятат, че бившата съпруга на принц Чарлз се сдобила с него, защото го получила като подарък от някой близък. През далечната 1983-та година той бил техният най-продаван артикул, предават от tialoto.bg.

 

View this post on Instagram

 

Let’s pause for this iconic sweater moment rg: @hellocanadamag #sweaterseason

A post shared by au natural (@liveaunatural) on

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.