Цената на златото продължава да расте

Гласувайте за статията

Цената на златото продължава да расте

Цената на златото продължава да се вдига

Цената на златото продължава да се вдига

Увеличаващият се брой на заразени с коронавирус в световен мащаб е причината за повишаването на златото, показват данните от борсовата търговия.

Декемврийският фючърс на жълтия метал на нюйоркската борса Comex бележи повишение с 0,11% или с 2,05 долара и стигна до 1910,95 долара за тройунция.

Поскъпване има и на декемврийския фючърс на среброто, който се повиши с 0,83% до 24,42 долара за унция.

Тревогите относно възстановяването на световната икономика в условията на пандемията подкрепят покачващите се цени на благородния метал.

Редица европейски страни регистрират рекорден брой новозаразени през последните дни и това налага въвеждането на нови строги ограничителни мерки.

Френският президент Еманюел Макрон заяви преди няколко, че е започнала втора вълна на коронавирус в страната. В много френски градове бе въведен комендантски час.

Великобритания също засили мерките и контрола срещу разпространение на смъртоносния вирус.

Преговорите за пакета в подкрепа на американската икономика и множеството неизвестни свързани с тях, също оказват влияние върху търговията и конкретно цената на златото.

На пазарите преобладава мнението, че решение няма да бъде взето до провеждането на президентските избори в началото на ноември, въпреки изказването на Тръмп. На 15 октомври американският президент внесе предложение за увеличаване на сумата на пакета, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар