След 7-месечна изолация кралица Елизабет Втора…

0

Кралицата се е присъединила към принц Уилям

94-годишният монарх на Великобритания – кралица Елизабет Втора се появи след седеммесечна изолация.

Това бе първата й публична изява извън кралската резиденция седем месеца, след като пандемията от COVID-19 обхвана Великобритания, пише DailyMail.

Елизабет Втора
Кралицата се е присъединила към принц Уилям

Кралица Елизабет Втора се присъедини към принц Уилям за посещение в научно-технологичната лаборатория по отбрана в Портън Даун, близо до Солсбъри. Там те се срещнаха с учени, които оказват подкрепа на Великобритания в борбата с коронавируса.

Нейно величество отлетя до мястото с хеликоптер, докато принц Уилям пристигна с кола. Разбира се преди посещението на Елизабет Втора и нейния внук, са били предприети необходимите мерки за безопасност.

Всички 48 души, които е трябвало да осъществят близък контакт с монарха и херцога, са преминали тестове за COVID-19. Кралицата за последно беше на официален публичен ангажимент извън кралската резиденция, когато се присъедини към кралското семейство за службата по случай Деня на Общността на нациите на 9 март.

Елизабет Втора прекара месеци зад стените на резиденцията в Беркшир, за да гарантира сигурността си. Въпреки изолацията, тя провеждаше телефонни и видео разговори и беше ангажирана с част от делата си, пише blitz.bg.

Припомняме, че принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън също се завърнаха наскоро към публичните си изяви. Принцът не скри, че изолацията е била най-трудна за тримата му наследници, които като всички деца обичат да са навън.

Елизабет Втора

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.