Лоша финансова прогноза за страната ни

Лоша финансова прогноза за страната ни
5 (100%) 1 vote

Международният валутен фонд с поредната финансова прогноза за страната ни

Лоша финансова прогноза за България

Лоша финансова прогноза за България

МВФ (Международният валутен фонд) направи прогноза за бъдещето на страната ни. Според експертите се очаква спад на Брутният вътрешен продукт у нас  с 4,0% през тази година. След това ще последва икономически растеж с 4,1% през идната 2021 година.

Според последния доклад „Световни икономически перспективи“ на МВФ, който бе представен днес, инфлацията ще се забави през 2020 година до 1,2%. Година по-рано тя бе в размер на 2,5%. Според прогнозите се очаква тя да се увеличи с 1,7 през 2021 година.

МВФ прогнозира и увеличение на безработицата в България. През тази година тя нарасне до 5,6%  от 4.6% процента през миналата година.

Според експерти безработицата ще се върне към нивата си 4,5% през 2021 година, пише БЛИЦ.

МВФ алармира, че възстановяването на световната икономика след кризата ще продължи дълго. На практика това ще доведе до влошаване стандарта на живот във всички държави по света.

Очакванията са световното производство в средносрочен план да остане на значително по-ниско ниво от направените до момента на пандемията прогнози, пише БЛИЦ.

За всички държави това означава стъпка назад от гледна точка на жизнения стандарт.

Възстановяването на световната икономика след кризата ще бъде продължително и ще наподобява дълго изкачване, категорична е Кристалина Георгиева.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар