Мариана Векилска: В БНТ се чувствам като преродена! (Вижте какво сподели)

Гласувайте за статията

Мариана Векилска проговори за възнаграждението си в БНТ

Мариана Векилска пак прави това, което умее най-добре – води предаване. От месец насам тя всеки делничен ден представя по БНТ1 „България в 60 минути“ – рубрика, която е един от гвоздеите в новата програмна схема на обществената телевизия.

Мариана разкрива, че не се е колебала дълго, когато е получила предложението отново да се върне на екран. „Предложението дойде година и половина, след като си бях тръгнала от Би Ти Ви. След 20 години работа в телевизията имах нужда от това време, за да се отдръпна, да се погледна отстрани, да видя голямата картина и да преценя искам ли изобщо да се занимавам повече с това.

Имам самочувствие на професионалист с огромен опит и реших, че ще се върна, ако проектът ми носи радост. Когато ме поканиха от БНТ, нямах съмнение, че проектът си струва. но имах нужда от ден-два, за да премисля дали съм достатъчно мотивирана да се занимавам с телевизия отново.

И интуицията ми не ме подведе – на „Сан Стефано“ 29 се чувствам като преродена не само в професионален план“, казва Мариана за новата си работа в БНТ.

Векилска признава, че подготовката за предаването й отнема цял ден. „Целият ден. Отивам на работа преди обед и в часовете до ефир обсъждаме актуалните теми, общувам с кореспонденти, с репортери, преглеждам текстовете на репортажите, записвам рекламата за предаването… Ангажирана съм в телевизията от понеделник до петък, а в събота и неделя почивам“, споделя Векилска, пише „Уикенд“.

За колегите

На новото работно място Мариана била посрещната топло от своите колеги. „Много добре се сработихме. Естествено и леко се вписах в БНТ, още от първия миг се почувствах у дома си. Колегите ме посрещнаха топло, още повече, че с някои от тях се познаваме от години от съвместната ни работа в Нова, Би Ти Ви, Канал 3.

Има една професионална солидарност между хората, когато от дълго време работят в една и съща област и си знаят болките и радостите, страстите и неволите на професията“, споделя водещата.

Колегите на Мариана Векилска я посрещнали топло в телевизията сн. Инстаграм

Колегите на Мариана Векилска я посрещнали топло в телевизията сн. Инстаграм

Векилска проговори и за възнаграждението, което получава в БНТ. Тръгнаха слухове, че тя взима 5000 лева. „Отдавна се спряга, че журналистите са едва ли не с доходи като на попфолк певиците, с цялото ми уважение към техния тежък труд. Царе сме в това да гледаме в чуждото канче и двор, да съдим, да клюкарстваме… Тези, които твърдят каква е заплата ми в БНТ, откъде я разбраха?“, чуди се Мариана.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар