КГБ трови Людмила Живкова с нещо като „Новичок“?

КГБ трови Людмила Живкова с нещо като „Новичок“?
5 (100%) 1 vote
Тайните служби на СССР тровят Людмила Живкова, като сипват невропаралитик в чая й в Ташкент

Людмила Живкова била трън в очите на Кремъл през 70-те и в началото на 80-те – пише в. „Уикенд“. Ръководството на СССР смятало щерката на Тато за смутителка на социалистическия строй и наредило на КГБ да я следи изкъсо – отбелязва изданието.

В последните години на живота й край нея винаги имало руски шпиони. „Братушките“ ненавиждали първата ни дама най-вече заради стремежа й да дистанцира България от соцлагера и опитите й да представя родината ни като люлка на славянската култура и цивилизация. Дори има съмнения, че тя е премахната от КГБ.

Лесно е да се предположи как Людмила Живкова е била атакувана с отровата. Ден преди отлинето си за Мексико на 28 февруари 1981 г., тя се върнала в София от Индия, но на път за България самолетът й кацнал за кратък престой в Узбекистан. На аерогарата щерката на Тато е консумирала само чай, така че сигурно нервнопаралитичния агент й е бил сипан в напитката. Свидетели разказват, че още в Ташкент тя изпаднала в странно състояние, също като отровения с Новичок Навални.

Людмила Живкова е открита мъртва на 21 юли 1981 г. в резиденция „Бояна“. Месеци преди това тя е била изцяло отдадена в подготовката на честванията на 1300-годишнината от създаването на България – което също не се нравило на Кремъл.

Людмила имала духовни търсения и стремежи, които не се харесали на Кремъл

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар