СЗО поднесе нова порция разочарование

Гласувайте за статията

Мария ван Керхове бе тази, която съобщи новината

Световната здравна организация (СЗО) поднесе поредната порция разочарование.

Ръководителят на техническия екип на отдела за спешни болести на Световната здравна организация – Мария ван Керхове заяви, че СЗО не счита новия тип коронавирус COVID-19 за сезонно заболяване.

СЗО

Мария ван Керхове бе тази, която съобщи новината

Тя обясни, че терминът сезонност се използва, когато има увеличение на броя на случаите през зимните месеци в Северното и Южното полукълбо.
„Все още не виждаме сезонността на този вирус COVID-19.“, каза ван Керхове.

Говорителката на СЗО добави, че новата коронавирусна инфекция циркулира във всички региони и във всеки климат. Според нея разпространението на болестта може да се контролира с въвеждането на специални мерки.

Общо от началото на пандемията в света са регистрирани повече от 29 милиона случая, почти 20 милиона души са се възстановили и са загинали над 900 хиляди пациенти.

Междувременно стана ясно, че в Китай са започнали да слагат масово непроверени ваксини срещу коронавирус на хиляди граждани. Това съобщава в. „Ню Йорк таймс“. Първите дози са били отделени за работници в държавни предприятия. След тях са били ваксинирани правителствени лица и служители в научните компании, разработили препаратите.

Следващите в списъка са учители, служители в супермаркети и хора, които пътуват до рискови дестинации зад граница. Всичко това се случва в нарушение на международните разпоредби за тестване на нови ваксини. В момента в Китай се използват три различни препарата, а обхватът се разширява с оправданието, че вероятно ваксините ще се окажат ефективни и безопасни, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар