Елизабет Втора с извънредна забрана

Новината бе съобщена на сайта на Бъкингамския дворец
0

Новината бе съобщена на сайта на Бъкингамския дворец

Британският монарх – кралица Елизабет Втора въведе категорична забрана. Тя отмени всички големи събития в замъка Уиндзор, както и в Бъкингамския дворец. Забраната е в сила до края на годината.

Причина за отмяната на всички големи събития е пандемията от новия коронавирус. Това съобщи Ройтерс.

Елизабет Втора
Новината бе съобщена на сайта на Бъкингамския дворец

На сайта на Бъкингамския дворец бе съобщено, че са били обсъдени и разгледани множество възможности за безопасно организиране на събитията според мерките, наложени в страната. Става дума за събития като организирането на церемония по връчване на орден от представител на кралското семейство например.

„За жалост заради големия брой гости и удостоени с награди, не е възможно да се намери начин за безопасно провеждане на тези събития при настоящите обстоятелства“, се посочва в съобщението.

Кралица Елизабет Втора, която е на 94 години, планира да се върне в замъка Уиндзор този месец. Тя ще използва Бъкингамския дворец само за срещи и ангажименти с ограничен брой хора, според предписанията на правителството.

Елизабет Втора бе принудена да отмени няколко събития тази година заради коронавируса. Сред тях бе и традиционното церемониално отбелязване на рождения й ден през април, пише blitz.bg.

Припомняме, че първородният син на кралицата – принц Чарлз също попадна под ударите на коронавируса преди няколко месеца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.