Трагедия разтърси Ники Дойнов

Гласувайте за статията

Ники Дойнов е разтърсен от трагедията, която го сполетя

Трагедия в живота на Ники Дойнов

Трагедия в живота на Ники Дойнов

Николай Дойнов крие трагедията, която го разтърси преди 8 месеца. Водещият загуби баща си.

На 19 февруари историкът проф. Стефан Дойнов издъхна след тежко боледуване.

На този ден честваме годишнина от обесването на Васил Левски. Новинарят не споделил дори с колегите си за жестоката трагедия. Баща му издъхна на 83-годишна възраст. На погребението му присъстваха десетки негови колеги учени.

Името на проф. Дойнов се свързва със задълбочени исторически изследвания в областта на Българското възраждане. Негово дело са многобройни трудове за историята на бесарабските българи, както и такива за връзките на българите с Русия, Молдова и Украйна.

Бащата на новинаря стартира кариерата си като учител в Априловската гимназия и музеен работник в Регионалния исторически музей в Габрово.

През 1968 г. става част Института за исторически изследвания към БАН.

Ники Дойнов избягва да говори за семейството си. В медийното пространство е известно единствено, че баща му е учен, а майка му – психолог.

Едва на 7-годишна възраст Ники преживява голяма драма. Случилото се е тежко за цялото семейство. Баща му преживява тежък масивен инфаркт.

Състоянието на проф. Дойнов е било изключително тежко. Той изпаднал в клинична смърт. И до днес водещият не може да забрави преживяното и споделя, че то е оставило траен отпечатък не само в неговото съзнание, но и в това на брат му.

Водещият все още е в траур. Щастлив е единствено от факта, че успя да дари баща си с внук.

Наследникът на Ники Дойнов се появи на бял свят през 2017 година – точно на рождения му ден, пише Ретро.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар