Заподозряха Ивайла Бакалова в…

Гласувайте за статията

Обръчът около смуглата миска се затяга

Куп подозрения паднаха върху „Мис България 2001” Ивайла Бакалова.

Оказва се, че тя върти цели 11 фирми. Бившата манекенка се е превърнала в крупна бизнес дама и през ръцете й минават милиони левове.

Ивайла Бакалова

Обръчът около смуглата миска се затяга

Варненската красавица е основала първата си фирма още през 2007 г. с капитал от 5000 лева и съдружничка Ина Димитрова. Тя е за недвижими имоти.
На следващата година бившата половинка на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка е основала нова фирма, отново за недвижими имоти. Бизнесът й не потръгна особено. Заради началото на световната икономическа криза Ивайла реши да замине за Дубай. Там тя отново консултираше клиенти, желаещи да влагат парите си в недвижима собственост, пише „Уикенд“.

Някъде тогава започва връзката й с ресторантьора Веселин Денков – Веско Брадата. В продължение на няколко години Ивайла Бакалова живееше именно в жилището на Брадата в Дубай. Родната миска твърдеше, че и там се издържа от брокерство. Нейни колежки обаче се съмняват въобще да е работила в емирството.

Парите за първите фирми на смуглата красавица са дошли от Румен Вълка

Парите за първите фирми на смуглата красавица са дошли от Румен Вълка. Подкрепата за следващите бизнеси пък дошла от последния й любовник – Брадата. Веселин Денков помогнал за основаването на 9 нови компании, които красавицата въртяла формално.

Софиянецът, който държи едни от най-известните ресторанти в столицата, дори заряза съпругата си Виктория заради дългокраката красавица. Двамата бяха щастлива двойка, докато преди по-малко от месец не ги арестуваха на ГКПП „Калотина“. Тогава влюбените гълъбчета се връщаха от поредния си воаяж.

Според разследващите, Веселин Денков е сочен за тартор на лихварската банда на Ивайло Георгиев – Пифа от столичния кв. „Люлин“, който от години тормози хората в района.
Смята се, че Весо Брадата е давал пари на Пифа, за да развива лихварска дейност. Все още се проверява и дали собственикът на ресторантите „Лебеда“ и „Воденицата“ не е поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова.

Странно е, че голяма част от съдружниците на Ивайла във фирмите са чужденци, които са жители на Литва, Малта, Сейнт Винсент и Гренадини. Според източници на „Уикенд”, Бакалова е само формален собственик на компаниите, а всъщност те са управлявани от Весо Брадата. Смята се, че по този начин са препирани част от незаконно получените приходи от лихварска дейност. В момента Ивайла Бакалова е на свобода, пише show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар