Какво ще се случи с пенсиите след пандемията?

Какво ще се случи с пенсиите след пандемията?
5 (100%) 1 vote

Стана ясно какво ще се случи с пенсиите след пандемията

Стана ясно какво ще се случи с пенсиите след пандемията

Стана ясно какво ще се случи с пенсиите след пандемията

Бойко Борисов направи важно съобщение за пенсиите. Той заяви, че докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка в размер на 50 лева месечно, а след това предстои индексация на пенсиите.

Премиерът заяви това в ловешкото село Лесидрен. Той поясни, че не е възможно едновременно да има индексиране на пенсиите и да се раздават по 50 лева добавки към тях.

Борисов поясни, че в такъв случай това прави по 108 милиона лева всеки месец.

По време на посещението си в Лесидрен Бойко Борисов попита пенсионерите в селото дали получават добавката от 50 лева, която вече трети месец правителството като финансова подкрепа по време на пандемията.

Той поясни пред пенсионерите, че след приключването на пандемията предстои индексиране на пенсиите, припомня Pariteni.bg.

Борисов обясни още, че този въпросът е бил обсъден със синдикатите и социалния министър.

„Беше преценено, че и изплащането на добавки, и индексацията „идват нанагорно“, добави премиерът.

Социалният министър Деница Сачева заяви преди време, че правителството обсъжда няколко варианта за преизчисляване на  пенсиите у нас.

Както вече стана ясно от КНСБ се противопоставиха на идеята на коалиционните партньори на ГЕРБ за актуализация на пенсиите за всички. КНСБ се аргументира, че това отблъсква работещите от идеята редовно да внасят осигуровките си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Какво ще се случи с пенсиите след пандемията?”

  1. дедо Гунчо Курдов

    сеп. 28. 2020

    Задминахме ги румънците!!!!! Те вдигат пенсиите с нЕкакви си 40%, а ние даваме на калпак цели ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА!!!!!!!!!!!!!! Е, кое е повече – 40 или 50 ??????????? Бате боко е герой, повелител на мисирките е ТОЙ !!!!!!!!!!!!!

Добавете коментар