Обрат с наследството на Христо Сираков

Обрат с наследството на Христо Сираков
3.5 (70%) 2 votes

Пълен обрат с наследството на Христо Сираков

Покойният Христо Сираков имаше славата на милионер. Той живееше като истински бохем – пръскаше луди пари по куп родни красавици. Но през последните 2 години Сираков е имал сериозни финансови затруднения. Именно това е причината за сърдечните му неволи.

Малко след кончината му се появи слух, че вече започва люта битка за богатството му.

Но се оказа, че той не е оставил никакви пари, тъй като бил затънал в дългове.

„Непрекъснато го натискаха да връща взети заеми. Това го стресира, започна да вдига кръвно. Претърпя няколко сърдечни операции в последните години. Сърцето му не издържа на тревогите“, споделя пред „Уикенд” човек от обкръжението на покойния бизнесмен.

Още от 2007 година започнали финансовите неволи на Сираков. Тогава той решава да инвестира в строителния бизнес. Строителната фирма „УИ Билд“, която е негова собственост, тегли банков заем в размер на 1,8 млн. евро. Но след като балонът на имотния пазар се спука, бизнесменът преустановил внасянето на вноските по кредита си.

В резултат от това през 2010 освен на „УИ Билд“, съдебен запор е наложен и върху още две негови фирми – „Оф Шор“ и ПМБГ. През 0213 година Сираков тегли още един заем в размер на 2 млн. евро. Това задължение все още не е погасено.

Той се заминаваше и с още няколко дейности – производство и търговия на яхти, внос на мебели и вино от Италия. Но те също са пред фалит.

Фабриката „Димитър Благоев“, която е собственост на бизнесмена, преустанови дейност заради липса на поръчки.

В последните месеци от живота си Сираков е направил всичко възможно да изтегли нов заем в размер на 800 000 лева. Но банките отказали, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Уикенд“.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар