Ким Чен Ун втрещи Южна Корея с извинение за убийство: Застреляхме вашия гражданин заради коронавируса

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун втрещи Южна Корея с извинение за убийство

Извинения всякакви, но такова все още не се е чувало. Ким Чен Ун, лидерът на Северна Корея, изпрати официална телеграма до президента на Южна Корея, за да се извини за убийството на рибар, който изчезнал безследно. Оказало се, че войници по границата са го заловили и тъй като мъжът не е имал документи е бил застрелян. Предполага се, че тялото му е било изгорено, за да се прикрият следите, но все пак истината излезе наяве.

Ким Чен Ун обаче този път не се опита да замете историята под килима. Лидерът на Северна Корея изпрати публично извинение до Мун Джей Ин, казвайки, че инцидентът не е трябвало изобщо да се случва. Пострадалият е бил застрелян в рамките на мерките за борба против коронавируса, заявява още съветникът за национална сигурност към корейския премиер.

Южнокорейските власти твърдят, че мъжът е бил застрелян при опит да премине границата със Севера. От съседната им държава им отговорили. Нещо повече — Ким официално изпратил извинение за трагедията и заявил, че „много съжалява, че е разочаровал господин Мун и народът на Южна Корея.

Северна Корея направила още по-невероятни отстъпки, като предоставила подробности от разследването на инцидента. В документите се посочва, че са изстреляни повече от 10 куршума в мъжа. Тъй като попаднал в севернокорейски води и отказал да разкрие самоличността си. В резултат на това той е застрелян, при опит да избяга.

Смята се, че войниците са запалили неговия елек като предпазна мярка, а не тялото му.

Ким Чен Ун втрещи Южна Корея сн. You  Tube

Ким Чен Ун втрещи Южна Корея сн. You Tube

„Войниците не успяха да локализират неидентифицирания натрапник по време на преследването. И стреляли с куршуми срещу него. След това запалили елека му съгласно националните извънредни мерки за превенция на заболяванията“, казва още съветникът на Мун — Сух Хун във връзка с писмото. Странен начин да се извиниш за убийство, а Ким го прави за първи път.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар