Експерт разкри кога коронакризата ще ни удари най-силно

Експерт разкри кога коронакризата ще ни удари най-силно
5 (100%) 1 vote

Експерт разкри кога се очаква най-мощен удар на коронакризата

Коронакризата ще се усети най-силно в първите месецa на следващата година. Според експертите тогава спестяванията ще са свършили, а зимата ще е в разгара си.

До края на тази година не се очаква финансов крах. Единствено, ако мерките във връзка с коронавируса не бъдат значително затегнати, коронакризата ще удари в началото на идната година.

Експертът Мартин Миланов от Tavex коментира, че през последните няколко месеца българинът е намалил значително своите разходи във всяка една посока.

Пандемията удари не само туризма, но и търговията на дребно – най-вече търговията на скъпи стоки за дома, бяла и черна техника.

Миланов коментира, че при инвестициите в недвижими имоти и коли, спадът все още не се усеща, тъй като същинската криза все още не е ударила, а потребителите имат налични спестявания за покриване на ипотеките и лизингите си.

Но въпреки това не се очакват големи покупки. На тази тенденция не оказват влияние и прогнозите за спад в цените на недвижими имоти.

Експертът предупреждава и тези, които имат спестявания във валута, да бъдат внимателни, тъй като всички валути губят стойност спрямо злато и сребро.

Миланов съветва да се залага на инвестиции в злато, чиято цена постоянно се вдига на фона на несигурността в световен план.

Профилираните малки магазини през следващите месеци се очаква да бъдат най-силно засегнати.

Услугите, свързани с ремонтни и битови дейности, също ще пострадат.

Експертът е категоричен, че тепърва ще разберем истинските мащаби от настъпващата рецесия и припомня, че от  МВФ както и от Световната банка съобщиха най-ниските финансови показатели в световен мащаб от Втората световна война.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар