Тормоз във Франция! Пребиха студентка в Страсбург заради къса пола (Всичко за скандала)

Гласувайте за статията

Студентка в Страсбург стана жертва на побой заради къса пола

Студентка от Страсбург стана жертва на побой заради къса пола. Скандалът потресе Франция и Европа, като за пореден път предизвика дебати относно интеграцията на мигрантите и насилието над жените.

Според Би Би Си, 22-годишно момиче е било нападнато от трима мъже и пребито, след като е било забелязано да носи къса пола. В интервю за радио France Blue Alsace, Елизабет съобщи, че когато се прибирала у дома, трима мъже я спрели, един от тях я обидил като продажна жена и я ударили.

Тя споделя, че тримата се приближили към нея и двама я държали, докато третият я удрял по лицето, насинявайки окото й. След нападението тримата мъже избягали.

По думите на момичето поне 12 души са били свидетели на инцидента, но никой не й е помогнал, предава Би Би Си.

Скандалът стана повод министърът на външните работи Марлене Скипа да посети Страсбург и да се обърне към обществеността относно безопасността на жените по улиците.

„Полата не е виновна за нападението, а жената още по-малко. Жената не е нападната заради носенето на пола. Нападната е, защото има хора, които са женоненавистници, сексисти, насилници и смятат, че законите и правилата на поведение не важат за тях“, допълни още тя.

„Когато сте студентка и трябва да мислите какво ще облечете и какво послание изпращате, това е невероятно психическо бреме“, добавя още министърът.

Тя апелира пред обществото незабавно да предупреди полицията, ако отново станат свидетели на тормоз над жени по улиците на Франция.

Радиото съобщава, че още две млади жени са били нападнати за носене на твърде къси поли. Младежът е бил арестуван от полицията и след това прибран в участъка, за да бъде разследван.

Студентка в Страсбург е жертва на побой сн. You Tube

Студентка в Страсбург е жертва на побой сн. You Tube

Това е втора подобна проява, след като жена бе възпрепятствана да посети музей във Франция заради твърде дълбоко деколте. Тормозът върху женския пол в страната все повече се увеличава, а елементарни свободи на жените започват да се ограничават заради мигрантите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар